Thursday, May 4

Echte betaalpas voor vituele wereld

Op Automatiseringgids.nl las ik vanochtend onderstaand bericht:

"Online-spellenexploitant mindark introduceert een betaalpas waarmee geld, verdiend in het online-spel Project Entropia, kan worden opgenomen in een reguliere betaalautomaat. De kaart slaat een definitieve brug tussen de online-gamewereld en de echte wereld, een scheiding die toch al voor veel mensen moeilijk te trekken is.

In het spel Project Entropia bouwen vele duizenden deelnemers in een zogeheten massively multi-player online role-playing game (MMORPG) aan een virtuele economie, waarbij zij grondstoffen bewerken en weer verkopen. Al het gereedschap heeft beperkte levensduur en moet dus regelmatig tegen betaling worden vervangen. Dit is, naast de abonnementsgelden, de belangrijkste inkomstenbron van de organisatie van Project Entropia.

Het virtuele geld, de PED, was altijd al om te ruilen voor reguliere dollars tegen een koers van tien staat tot een. Daarvoor moest een verzoek bij de organisatie worden ingediend. Met de betaalkaart is die barrière tussen de virtuele en reële economie geslecht".

Opmerkelijk!

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home