Sunday, February 26

Music: Sean Bergin's Song MOB

Gisteren met Roy naar het 14-koppige ensemble van Sean Bergin geweest in het nieuwe Bimhuis aan het IJ.

zaterdag 25 februari 2006
Sean Bergin's Song MOB
BIMHUIS, Amsterdam | 21.00 uur | € 14,00

Molla Sylla-zang, Phil Minton-zang, Maggie Nichols-zang, Sean Bergin-klarinet, altsax, tenorsax, Tobias Delius-klarinet, tenorsax, Jan Willem van der Ham-altsax, fagot, Eric Boeren-cornet, Felicity Provan-trompet, zang, Wolter Wierbos-trombone, Franky Douglas-gitaar, Mary Oliver-viool, Alex Maguire-piano, Ernst Glerum-contrabas, Han Bennink-drums

Mijn keywords:

Jaren '80 Hawaii-shirts, Experimentele stemgeluiden, tapdans, Han Bennink op drums (!), overvolle zaal, geen zitplaats, Senegalese zanger met prachtige stem, humor, Grolsch bier, Spa Rood, stoelen wegkapen uit het restaurant (half gelukt), prachtig uitzicht, sjaal achtergelaten (onvindbaar in garderobe).

Conclusie: geslaagde avond, voor herhaling vatbaar! Tnx, Redman!

Op de site van het Bimhuis valt hierover te lezen:

De passie en ritmische vitaliteit van de Zuid-Afrikaanse muziek speelden altijd al een belangrijke rol in het werk van Sean Bergin. Deze versie van 'My Own Band', Song MOB, is een nieuwe stap in de ontwikkeling van de muzikaal tweetalige saxofonist en componist: Xhosa en Engels, Kwela en jazz. Drie onbevreesd improviserende vocalisten leggen de band bloot tussen Afrikaanse zang en jazzstandards. Vorig jaar speelde Song MOB zijn eerste optreden in het Bimhuis, toen zonder MOB-leden Jan Willem van der Ham, Eric Boeren, Wolter Wierbos en Tristan Honsinger. In de voltallige bezetting reikt de ontmoeting ongetwijfeld tot nog grotere hoogten.

Over Sean Bergin:

Sean Bergin, die 57 jaar geleden geboren werd in Durban Zuid Afrika, is in Leeuwarden al lang geen onbekende meer. Eens speelde hij in JC Tans & The Rockets. Verder was hij gast in andere bezettingen en hij heeft twee seizoenen les gegeven aan jong talent op de workshops van de Leeuwarder jazzstichting.

In 2000 ontving hij de Boy Edgar Prijs, Nederlands hoogste onderscheiding op gebied van jazz en improvisatiemuziek. Hij kwam in 1975 naar Nederland, speelde in een Surinaamse Funkband, later in groepen van Burton Greene. Via Greene ontmoette hij Ernst Reijseger met wie hij de groep Goma Fewtet -Bigtet startte.

Vervolgens speelde hij in het Theo Loevendie Consort en in Misha Mengelberg's ICP Tentet. Ook was hij co-leider in het quintet van Vera Vingerhoeds. In 1986 vond Sean dat het tijd werd om met een eigen band te starten, hetgeen geschiedde en MOB (My Own Band) was geboren. In de bezetting hebben nauwelijks wijzigingen plaatsgevonden.

Uiteraard Sean op alt en tenorsax en klarinet, Tobias Delius alt en tenorsax en eveneens klarinet, Jan Willem v/d Ham altsax, Eric Boeren trompet, Wolter Wierbos trombone, Franky Douglas gitaar, Mary Oliver viool, Ernst Glerum contrabas en Han Bennink op drums!!


Bron: Redbad.nl

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home